Veertig zelfgemaakte barbecues aan de praat


Foto:

Het Corlaer College was vorige week toneel van een groots barbecue-festijn.

Het feest was de afsluiting en tegelijk de testfase van een gezamenlijk project van leerlingen van de vmbo-afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie) en het lokale bedrijfsleven.

De afgelopen maanden bezochten de leerlingen wekelijks in kleine groepjes drie verschillende bedrijven. Bij elk bedrijf maakten ze een onderdeel voor een barbecue. Zo vervaardigden ze bij Damen-Dredging Equipment het rooster waarop het vlees ligt, fietsten ze voor een verbindingsbeugel naar WV Trappen en gingen ze voor de windvanger en kolenbak naar Kuyer Metaalwerken. Vervolgens assembleerden ze de barbecue op school.

De ultieme test was natuurlijk het uitproberen van de barbecues. Voor de docenten was het een hele uitdaging om binnen enkele minuten veertig apparaten aan de praat te krijgen. Met behulp van dakbranders lukte dat, al was het zicht plaatselijk één meter. Daarna konden de leerlingen naar hartelust bakken en braden en hun kookkunsten vertonen.

Het Corlaer College vindt het van belang dat leerlingen ook buiten de school leren en zich ontwikkelen. Zo krijgen ze zicht op wat er in het bedrijfsleven speelt. De school werkt hiervoor samen met bedrijven die zijn aangesloten bij stichting OOM (Opleiding en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf). Komend jaar sluiten verschillende bedrijven zich aan bij het initiatief, waaronder Van Halteren Metaal en Bronswerk Heat Transfer.Lees meer

BBQNieuws.nl